Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S1)

Sylabus przedmiotu ECOLOGICAL GARDENING:

Informacje podstawowe

Kierunek studiów Wymiana międzynarodowa
Forma studiów studia stacjonarne Poziom pierwszego stopnia
Tytuł zawodowy absolwenta
Obszary studiów
Profil
Moduł
Przedmiot ECOLOGICAL GARDENING
Specjalność przedmiot wspólny
Jednostka prowadząca Katedra Ogrodnictwa
Nauczyciel odpowiedzialny Renata Dobromilska <Renata.Dobromilska@zut.edu.pl>
Inni nauczyciele
ECTS (planowane) 4,0 ECTS (formy) 4,0
Forma zaliczenia zaliczenie Język angielski
Blok obieralny Grupa obieralna

Formy dydaktyczne

Forma dydaktycznaKODSemestrGodzinyECTSWagaZaliczenie
wykładyW2 15 2,50,62zaliczenie
ćwiczenia audytoryjneA2 15 1,50,38zaliczenie

Wymagania wstępne

KODWymaganie wstępne
W-1Basic of plant growing
W-2Basic of plant protection

Cele przedmiotu

KODCel modułu/przedmiotu
C-1Realize of food production in alternative methods
C-2Characterize of alternative agriculture systems
C-3To acquaint the students with ecological methods of vegetable crop

Treści programowe z podziałem na formy zajęć

KODTreść programowaGodziny
ćwiczenia audytoryjne
T-A-1Project of ecological garden.7
T-A-2Ecological products trade.8
15
wykłady
T-W-1Principles of ecological horticulture. Management of organic farm. Environmental indicators for ecological crops. Organisations of ecological producers in the World5
T-W-2Crops certyfication. Planting succesion and crop rotations in organic farms. Intercropping, companion planting and phenomena allelopathy in organic garden. Soil cultivation and fertilization.5
T-W-3Ecological methods of cultivation of selected vegetable species.5
15

Obciążenie pracą studenta - formy aktywności

KODForma aktywnościGodziny
ćwiczenia audytoryjne
A-A-1To attend in classes15
A-A-2Consultations5
A-A-3Performance of multimedia presentation5
A-A-4Preparation for classes10
A-A-5Preparation for pass classes10
45
wykłady
A-W-1To attend in lectures15
A-W-2Preparation for lectures15
A-W-3Preparation for pass lectures15
A-W-4Consultations15
A-W-5Searching and reading articles about ecological crops15
75

Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne

KODMetoda nauczania / narzędzie dydaktyczne
M-1Lecture
M-2Discussion
M-3Movie
M-4Multimedia presentation

Sposoby oceny

KODSposób oceny
S-1Ocena formująca: To take a test
S-2Ocena formująca: Prepare of multimedia presentation
S-3Ocena podsumowująca: Final test

Zamierzone efekty kształcenia - wiedza

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM_1-_??_W01
Student has knowlege of a subject of ecological agriculture organizations, ecological methods in vegetable crops and legal regulations.
C-2, C-3T-W-1, T-W-2M-1, M-2, M-4, M-3S-1, S-2

Zamierzone efekty kształcenia - umiejętności

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM_1-_??_U01
Student can use of proper methods for vegetable cultivation in ecological farming
C-1, C-2, C-3T-W-1, T-W-2, T-W-3, T-A-1, T-A-2M-1, M-2, M-4, M-3S-1, S-2

Zamierzone efekty kształcenia - inne kompetencje społeczne i personalne

Zamierzone efekty kształceniaOdniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiówOdniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształceniaCel przedmiotuTreści programoweMetody nauczaniaSposób oceny
WM_1-_??_K01
Student is conscious of the environmental contamination. He cares about the environment.
C-1, C-2, C-3T-W-1, T-W-2M-1, M-2, M-4, M-3S-1, S-2

Kryterium oceny - wiedza

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
WM_1-_??_W01
Student has knowlege of a subject of ecological agriculture organizations, ecological methods in vegetable crops and legal regulations.
2,0
3,0Student has basic knowlege of the main ecological agriculture organizations, ecological methods in vegetable crops and legal regulations.
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - umiejętności

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
WM_1-_??_U01
Student can use of proper methods for vegetable cultivation in ecological farming
2,0
3,0Student can use of some methods for vegetable cultivation in ecological farming
3,5
4,0
4,5
5,0

Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne

Efekt kształceniaOcenaKryterium oceny
WM_1-_??_K01
Student is conscious of the environmental contamination. He cares about the environment.
2,0
3,0Student is aware only some environmental contamination. He cares about the environment on basic level.
3,5
4,0
4,5
5,0

Literatura podstawowa

  1. Flowerdew B., Organic Gardening Bible. Successful Growing the Natural Way., Kyle Books., 2012, Pp. 271.
  2. HRH The Prince of Wales., Donaldson S., The elements of organic gardening, Kales Press, UK, 2007
  3. Organic Gardening, Magazine Bi Monthly, 2012
  4. Riotte L., Secrets of companion planting for succesful gardening. Carrots love tomatoes & roses love garlic, 1998, Pp. 464

Literatura dodatkowa

  1. Adams C.R., Bamford K.M., Early M.P., Principles of Horticulture, Elsevier Ltd., Oxford, UK, 2008, Fifth edition
  2. Ellis B.W., Martin D.L., The organic gardners handbook of natural pest and disease control, a complete guide to maintaining a healthy garden and yard the Earth - friendly way., Fern Marshall Bradley, 2011, Pp. 416

Treści programowe - ćwiczenia audytoryjne

KODTreść programowaGodziny
T-A-1Project of ecological garden.7
T-A-2Ecological products trade.8
15

Treści programowe - wykłady

KODTreść programowaGodziny
T-W-1Principles of ecological horticulture. Management of organic farm. Environmental indicators for ecological crops. Organisations of ecological producers in the World5
T-W-2Crops certyfication. Planting succesion and crop rotations in organic farms. Intercropping, companion planting and phenomena allelopathy in organic garden. Soil cultivation and fertilization.5
T-W-3Ecological methods of cultivation of selected vegetable species.5
15

Formy aktywności - ćwiczenia audytoryjne

KODForma aktywnościGodziny
A-A-1To attend in classes15
A-A-2Consultations5
A-A-3Performance of multimedia presentation5
A-A-4Preparation for classes10
A-A-5Preparation for pass classes10
45
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta

Formy aktywności - wykłady

KODForma aktywnościGodziny
A-W-1To attend in lectures15
A-W-2Preparation for lectures15
A-W-3Preparation for pass lectures15
A-W-4Consultations15
A-W-5Searching and reading articles about ecological crops15
75
(*) 1 punkt ECTS, odpowiada około 30 godzinom aktywności studenta
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaWM_1-_??_W01Student has knowlege of a subject of ecological agriculture organizations, ecological methods in vegetable crops and legal regulations.
Cel przedmiotuC-2Characterize of alternative agriculture systems
C-3To acquaint the students with ecological methods of vegetable crop
Treści programoweT-W-1Principles of ecological horticulture. Management of organic farm. Environmental indicators for ecological crops. Organisations of ecological producers in the World
T-W-2Crops certyfication. Planting succesion and crop rotations in organic farms. Intercropping, companion planting and phenomena allelopathy in organic garden. Soil cultivation and fertilization.
Metody nauczaniaM-1Lecture
M-2Discussion
M-4Multimedia presentation
M-3Movie
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: To take a test
S-2Ocena formująca: Prepare of multimedia presentation
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student has basic knowlege of the main ecological agriculture organizations, ecological methods in vegetable crops and legal regulations.
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaWM_1-_??_U01Student can use of proper methods for vegetable cultivation in ecological farming
Cel przedmiotuC-1Realize of food production in alternative methods
C-2Characterize of alternative agriculture systems
C-3To acquaint the students with ecological methods of vegetable crop
Treści programoweT-W-1Principles of ecological horticulture. Management of organic farm. Environmental indicators for ecological crops. Organisations of ecological producers in the World
T-W-2Crops certyfication. Planting succesion and crop rotations in organic farms. Intercropping, companion planting and phenomena allelopathy in organic garden. Soil cultivation and fertilization.
T-W-3Ecological methods of cultivation of selected vegetable species.
T-A-1Project of ecological garden.
T-A-2Ecological products trade.
Metody nauczaniaM-1Lecture
M-2Discussion
M-4Multimedia presentation
M-3Movie
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: To take a test
S-2Ocena formująca: Prepare of multimedia presentation
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student can use of some methods for vegetable cultivation in ecological farming
3,5
4,0
4,5
5,0
PoleKODZnaczenie kodu
Zamierzone efekty kształceniaWM_1-_??_K01Student is conscious of the environmental contamination. He cares about the environment.
Cel przedmiotuC-1Realize of food production in alternative methods
C-2Characterize of alternative agriculture systems
C-3To acquaint the students with ecological methods of vegetable crop
Treści programoweT-W-1Principles of ecological horticulture. Management of organic farm. Environmental indicators for ecological crops. Organisations of ecological producers in the World
T-W-2Crops certyfication. Planting succesion and crop rotations in organic farms. Intercropping, companion planting and phenomena allelopathy in organic garden. Soil cultivation and fertilization.
Metody nauczaniaM-1Lecture
M-2Discussion
M-4Multimedia presentation
M-3Movie
Sposób ocenyS-1Ocena formująca: To take a test
S-2Ocena formująca: Prepare of multimedia presentation
Kryteria ocenyOcenaKryterium oceny
2,0
3,0Student is aware only some environmental contamination. He cares about the environment on basic level.
3,5
4,0
4,5
5,0