Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chemia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne2,01,030
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154
2 Ochrona zdrowia publicznegozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna żywnościzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,02,0304
laboratoriapraktyczne2,01,0304
2 Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,02,0304
laboratoriapraktyczne2,01,0304

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologia przemysłowazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0304
2 Podstawy biotechnologizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0304