Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy prawa i ekonomiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,02,015
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia nieorganicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Fizyka z elementami biofizykiegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,015
Matematykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,015
wykładyaudytoryjne2,01,015

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przysposobienie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ergonomia pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
2 Higiena pracyzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne2,01,0151

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Techniki informacyjne z elementami statystykizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,02,0301
2 Technologie informacyjnezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,02,0301