Sylabus przedmiotu Organizacja, zarządzanie i marketing w agroturystyce:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów |
Zootechnika |
Forma studiów |
studia stacjonarne |
Poziom |
drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta |
magister inżynier |
Obszary studiów |
nauk rolniczych, leśnych i weterynaryjnych, studiów inżynierskich |
Profil |
ogólnoakademicki |
Moduł |
— |
Przedmiot |
Organizacja, zarządzanie i marketing w agroturystyce |
Specjalność |
Agroturystyka |
Jednostka prowadząca |
Zakład Hodowli Ptaków Użytkowych i Ozdobnych |
Nauczyciel odpowiedzialny |
Anna Sammel <Anna.Sammel@zut.edu.pl> |
Inni nauczyciele |
|
ECTS (planowane) |
2,0 |
ECTS (formy) |
2,0 |
Forma zaliczenia |
zaliczenie |
Język |
polski |
Blok obieralny |
6 |
Grupa obieralna |
4 |
Formy dydaktyczne
Forma dydaktyczna | KOD | Semestr | Godziny | ECTS | Waga | Zaliczenie |
---|
wykłady | W | 3 | 30 | 2,0 | 1,00 | zaliczenie |
Wymagania wstępne
dla tego przedmiotu nie są określone wymagania wstępneCele przedmiotu
dla tego przedmiotu nie są określone cele przedmiotuTreści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|
wykłady |
---|
T-W-1 | Istota i system marketingu. Kompozycja, zasady i funkcje marketingu. | 4 |
T-W-2 | Stan agroturystyki w Polsce. Znaczenie agroturystyki dla rolnictwa i wsi. | 4 |
T-W-3 | Czynniki sprzyjające oraz bariery rozwoju agroturystyki. | 2 |
T-W-4 | Uregulowania prawne oraz korzyści turystyki. Agroturystyka w Unii Europejskiej. Stan agroturystyki w wybranych krajacvh UE. | 3 |
T-W-5 | Organizacje działające na rzecz turystyki wiejskiej w UE. Podstawy prawne funkcjonowania turystyki wiejskiej w UE. | 3 |
T-W-6 | Rozwój agroturystyki w Polsce po akcesji do UE. | 2 |
T-W-7 | Ocena walorów turystycznych Pojezierza Drwaskiego | 2 |
T-W-8 | POłożenie geograficzne i atrakcje turystyczne. | 2 |
T-W-9 | Promocja w tym reklama regionu | 2 |
T-W-10 | Pomoc doradcza i finansowa w rozwoju agroturystyki. | 2 |
T-W-11 | Zadania samorządów lokalnych. | 2 |
T-W-12 | POmoc finansoiwa ze środków UE | 2 |
| 30 |
---|
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|
wykłady |
---|
A-W-1 | Uczestnictwo w zajęciach | 30 |
A-W-2 | Studiwanie treści wykładów | 12 |
A-W-3 | Czytanie wskazanego piśmiennictwa | 12 |
A-W-4 | Konsultacje | 5 |
A-W-5 | Zaliczenie treści wykładów | 1 |
| 60 |
---|
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
dla tego przedmiotu nie są określone metody nauczania ani narzędzia dydaktyczneSposoby oceny
dla tego przedmiotu nie są określone sposoby ocenyZamierzone efekty kształcenia - wiedza
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|
ZO_2A_??_W01 1 | ZO_2A_W09 | R2A_W05 | InzA2_W01, InzA2_W04 | — | — | — | — |
Zamierzone efekty kształcenia - umiejętności
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|
ZO_2A_??_U01 1 | ZO_2A_U11 | R2A_U01, R2A_U02, R2A_U03, R2A_U04, R2A_U05, R2A_U06 | InzA2_U02, InzA2_U03, InzA2_U04, InzA2_U06, InzA2_U07, InzA2_U08 | — | — | — | — |
Zamierzone efekty kształcenia - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Odniesienie do efektów kształcenia prowadzących do uzyskania tytułu zawodowego inżyniera | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|
ZO_2A_??_K01 1 | ZO_2A_K08, ZO_2A_K09 | R2A_K03, R2A_K05, R2A_K06 | InzA2_K01 | — | — | — | — |